Zij lijkt zo Ijskoud

michael markar

Je bent ijskoud, gevoelig voor je zelf, maar oh zo ongevoelig voor een ander, je bent niet wat ik zoek,hoezeer ik je ook bewonder.
Men moet voorzichtig zijn met hun uitspraken die gericht zijn tegen jou, want je bent oh zo gevoelig oh zo trots, als het over jou gaat, maar oh zo hard oh zo koud als het over een ander gaat, want dan ben je niet meer zo gevoelig, niet meer bereikbaar, wel nog steeds trots, maar he ,berouw komt nooit te laat.

Je gedraagt je als een clown die zich voordoet alsof zij niet om ander geeft, zoiets heb ik nog nooit beleefd, je houdt je op afstand, je bent een eenzame clown, je bent een hele mooie eenzame clown, maar uiterlijk vergaat snel schat, wat overblijft is de innerlijke schoonheid die zich dan voor eeuwig jong zou moeten noemen, om met haar geliefde zich gelukkig mag roemen.

wat heeft het voor zin, voor eeuwig jong maar ook altijd alleen, er komt een dag dat je niet meer kunt feesten om te vluchten er komt een dag dat je niet meer kan dansen om te vergeten die eenzame kille gevoel, omdat je in je jonge jaren zo trots en een egoist was om alleen aan je je zelf te denken, daarom ben je straks oud en alleen.

je uiterlijke schoonheid is er niet meer , alleen je wonderlijke schone ogen die schitteren als vanouds, maar helaas wat heb je eraan, zelfs je ogen kijken eenzaam want je kijkt wanhopig zoekende naar andere ogen om je zelf terug te zien schitteren in die ander, maar je trots heeft de vlammen uitgedooft, in die liefelijke ogen van je man of partner, en nu zit je dan alleen in je mooie schommelstoel,herinneringen op te halen, die met geen goud is te betalen.

omdat je zo gevoelig was voor je zelf, maar oh zo ongevoelig voor een ander, wat zal ik zeggen wat zal ik nog moeten doen om je wakker te schudden, van deze onechte wereld waar je in bevindt, je zult nooit in je leven de ware tegen komen als je je niet kwetsbaar opstelt, het lijkt of onze dagen zijn geteld.

Oog om oog is niet de juiste manier, vergeven en vergeten is de enige liefdevolle manier, in je binnenste smacht je zo om geliefd te worden, ik bedank ervoor om zo behandeld te worden, je wilt zo graag geven en nemen, maar dat zou nooit kunnen als je de deur naar je hart gesloten houdt, zelfs de grootste storm liefde kan er niet doorheen,
een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.

De wereld is hard en verrot aan het worden, daarom is het zeldzaam geworden om rustig te genieten van de liefde, liefde is nu veelmeer lichaam dan ziel, meer zweten en bewegen,
en weinig zeggen terwijl men elkaar alleen lichaamelijk verwent,mijn liefde had je hemel en aarde kunnen bewegen.
Geestelijk zijn we bijna dood, wat een manier om tegen iemand te liegen en te zeggen ik hou van jou, dan kun je niet menen als je versteend bent van de kou, een snelle leven zal een snelle einde maken aan je zachtheid waardoor je kil en hard wordt van binnen,
he je kan een beter leven beginnen.
Dit gedrag zal veel goedwillende zielen bij je weg houden, waardoor je steeds verliefder en verliefder wordt op je zelf, denkende er is toch niemand die van me houdt, en zo wordt je heel snel eenzaam en oud.

Ik hoop dat je gauw wakker wordt, dat meen ik uit mijn diepste, want ik ben voorstander van het vrije woord, en dat is hoe het ook in een relatie hoort.

10 december 2007

michael markar

E-card

Geef je beoordeling aan het gedicht: Zij lijkt zo Ijskoud

Actuele beoordeling: 8,39
Aantal stemmen: 23
Stijger: +0,03
Aantal hits: 2802


Recente gedichten in de categorie Liefde

Pasfoto
DatumGedicht
02-11-08 i want to be with you
02-11-08 jij
02-11-08 ontmoeten
02-11-08 voor jou
02-11-08 DG
02-11-08 ROOS
02-11-08 HART VAN WARMTE
01-11-08 Victory
01-11-08 Hello
31-10-08 verliefd??
31-10-08 een jong uit mijn klas.
28-10-08 Gevoel
24-10-08 Mijn engel...
24-10-08 Schoonheid
19-10-08 vurig hart
18-10-08 STERRENREGEN
18-10-08 BLIJF JEZELF
18-10-08 LEEF JE LEVEN
16-10-08 ik wou dat ik je kon vertellen
16-10-08 Jij en ik
15-10-08 Hoe zal dat later zijn???
15-10-08 your the one for me
13-10-08 Dat meisje
12-10-08 Seks geen liefde maar een uiting van!
12-10-08 Leven /life

Lees alle gedichten in de categorie Liefde


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra