FAQ


1. Wat gebeurt er met mijn gedicht/verhaal als ik dit instuur?

Als u een liefdesgedicht of -verhaal instuurt geeft u de redactie  toestemming om tot publicatie over te gaan. De redactie zal uw gedicht of verhaal in principe plaatsen, maar houdt zich het recht voor dit zonder opgave van redenen te weigeren. In dit geval zal uw gedicht of verhaal zo snel mogelijk, binnen een redelijke termijn, worden vernietigd.


2. Waaraan moet mijn gedicht/verhaal voldoen om geaccepteerd te worden?

Uw per e-mail ingestuurde tekst dient een gedicht of verhaal te zijn dat betrekking heeft op de "liefde" in de breedste zin van het woord. De gehanteerde categorieën kunnen hierbij dienen als leidraad, maar de redactie staat open voor nieuwe niet eerder gehanteerde categorieën.


3. Wat kan de reden zijn dat mijn gedicht/verhaal werd geweigerd?

Als uw tekst naar het subjectieve oordeel van de redactie geen gedicht of verhaal is en/of geen betrekking heeft op de "liefde", dan wel taalkundig en/of literair onvoldoende is, wordt tot weigering over gegaan.

Andere redenen voor weigering kunnen zijn: het gedicht is discriminerend, seksistisch, smadelijk en/of lasterlijk, in strijd met de Internet-gebruikers in het algemeen en die van Liefdesgedicht.nl in het bijzonder, dan wel in strijd met de Nederlandse (auteurs)wet.


4. Krijg ik te horen of mijn gedicht/verhaal geaccepteerd is?

U krijgt zo spoedig mogelijk per mail te horen of uw gedicht/verhaal geaccepteerd is. Discussie over deze beslissing is niet mogelijk.


5. Zijn er kosten verbonden aan het insturen en publiceren van mijn gedicht/verhaal?

Er zijn in het geheel geen kosten aan verbonden.


6. Kan ik alleen Nederlandse gedichten/verhalen insturen?

Liefdesgedicht.nl is in eerste instantie gericht op Nederlandstalige gedichten, maar als u  fraaie gedichten in Engels, Duits, Frans of Zuid-Afrikaans kunt schrijven, dan zijn deze eveneens welkom. Ook gedichten in streektaal/dialect accepteren wij.  Gedichten in andere talen worden niet geaccepteerd, om de simpele reden dat niemand binnen onze redactie deze kan lezen en dus niet kan beoordelen. Verder worden alleen Nederlandse liefdesverhalen geaccepteerd.

 


7. Mag ik ook gedichten/verhalen van andere auteurs insturen?

Neen, u mag alleen uw eigen gedichten/verhalen insturen.


8. Wat gebeurt er mijn persoonsgegevens?

De door u ingevulde persoonsgegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld. Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen als u een prijs hebt gewonnen. Wij respecteren volledig de Wet Persoonsregistratie en zijn aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (Registratienr. P-0016413).


9. Is mijn privacy voldoende gewaarborgd?

Adresgegevens en telefoonnummers worden nooit op onze website gepubliceerd, aangezien wij deze ook niet aan u vragen. Verder geeft u zelf aan of u onder uw eigen naam of onder een pseudoniem wilt publiceren. Als u een digitale foto wilt meesturen dan is deze welkom, maar die keuze maakt u zelf. Uw e-mail adres zullen wij nooit publiceren. Wel bieden wij u de mogelijkheid om volledig anoniem toch bereikbaar te zijn voor mensen die willen reageren op uw gedicht/verhaal. U beslist of u van deze veilige mail-optie gebruik wilt maken.


10. Kan ik mijn gedicht/verhaal verwijderen?

Ongeacht de reden kunt u alleen uw eigen gedicht/verhaal laten verwijderen door de redactie. Als u per mail hiertoe een verzoek indient dan zullen wij, binnen redelijke termijn, voor de verwijdering zorg dragen. Wel dient u om misbruik door anderen te beperken, gelijktijdig per gedicht €15,- administratiekosten over te maken aan InterDuo te Amersfoort, Postbanknr. 7527233 onder vermelding van de titel van het te verwijderen gedicht.
In het het profiel kunt u gratis uw foto en/of persoonlijke tekst verwijderen of veranderen. Alleen als u al uw gedichten laat verwijderen zal ook uw profiel volledig verdwijnen.


11. Kan ik een prijs winnen met mijn gedicht/verhaal?

Jazeker. Op de webpagina "Verkiezing" ziet u welke prijs u kunt winnen. Winnende gedichten/verhalen worden uitgesloten bij toekomstige verkiezingen.


12. Wie kiest het winnende gedicht/verhaal?

Het publiek geeft volledig online beoordelingscijfers aan de gepubliceerde gedichten/verhalen (zie webpagina "Verkiezing"). De redactie oefent geen enkele invloed uit op de verkiezing. Discussie over de beoordeling is niet mogelijk.


13. Wat is het verschil tussen 'actuele beoordeling' en 'winnende beoordeling'?

Ieder ingestuurd gedicht/verhaal doet automatisch mee aan de verkiezing. Bezoekers van kunnen een stem uitbrengen op de gedichten/verhalen. Het gemiddelde van deze stemmen wordt weergegevens als de 'actuele beoordeling'.

Wanneer een gedicht/verhaal een verkiezing gewonnen heeft wordt de winnende score voortaan vermeld als 'winnende beoordeling'. Gedichten/verhalen welke een verkiezing hebben gewonnen worden uitgesloten van volgende verkiezingen, het is echter wel mogelijk om nog steeds een stem uit te brengen op een winnend gedicht/verhaal.


14. Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

Bij het registreren heb u automatisch een wachtwoord ontvangen, samen met uw e-mail adres kunt u hiermee inloggen om gedichten/verhalen in te sturen of uw profiel aan te passen. Bent u echter je wachtwoord kwijt geraakt, dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra