Is hypnotherapie wetenschappelijk bewezen?

Het effect van hypnotherapie is deels wetenschappelijk bewezen en voor een deel (nog) niet. Hierin verschilt deze therapie niet met de geneeskunde en farmacie, waarin eveneens een deel wel en deel niet absoluut is bewezen. Wel vindt er de laatste jaren een inhaalslag plaats, waarbij MRI-scans en lange-termijn klinische studies naar hypnotherapie, onomstotelijk positieve resultaten laten zien. In Nederland lopen op dit moment bijvoorbeeld op het AMC te Amsterdam en het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein lange-termijn klinische studies naar het effect van hypnotherapie op Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). De korte- en lange-termijn effecten van hypnotherapie blijken beduidend positiever te zijn dan met de conventionele behandeling.
Dr. Fons de Vries
Praktijk Mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL  Amersfoot
Meer weten...

 

dinsdag, 12 augustus 2014


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra