Afvallen door hypnotherapie

Wonderdiëten werken niet. Dat is het slechte nieuws, maar ik kom zo met het goede nieuws De meeste mensen vervallen na kortere of langere tijd weer terug in hun oude eetgewoonten. Het jojo-effect treedt op waarbij je weer terugkeert op het oude gewicht en uiteindelijk naar een nog hoger gewicht. Tijdens het lijnen gaat het lichaam namelijk vooral spierweefsel afbreken en slechts in minder mate vetweefsel. Het lichaam gaat naar een lager stofwisselingsniveau en de kilo’s vliegen er na een tijd weer aan. Omdat het lichaam door veelvuldig lijnen zuiniger met energie uit voedsel omgaat, zal lijnen in de meeste gevallen uiteindelijk niet tot gewichtsafname, maar juist tot gewichtstoename leiden. Bovendien treedt er bij snel lijnen vetafzetting in je bloedvaten op, waardoor de kans op hart- en vaatziekten toeneemt. 

Dan nu het goede nieuws. Denk je slank! En hoe doe je dat? 
Eetpatronen worden beheerst door emoties en de sleutel daarvan ligt in de hersenen. Emotie-eten, troost-eten, stress-eten het is je allemaal bekend, maar de sleutel naar een gezonder eetpatroon lijkt zoek. 

Hypnotherapie is effectief gebleken in de behandeling van eetstoornissen, die leiden tot over- of ondergewicht. De oplossingen liggen in je jezelf, maar zijn verborgen geraakt in het onbewuste. Hypnotherapie kan de sleutels aanreiken om de oplossingen in het onbewuste bewust te maken, waardoor een blijvend gezond eetpatroon kan worden ontwikkeld. 

Als hypnotherapeut heb ik ook op universitair niveau voedingsleer gestudeerd . Ik kan samen met jou maatwerk-oplossingen aanbieden om op een verantwoorde manier gestaag af te vallen en ook op het gewenste gewicht te blijven. Je krijgt niet alleen grip op je eetpatroon, maar vooral ook grip op je leefpatroon, waardoor de energie die verdween bij het in stand houden van je eetstoornis nu gebruikt gaat worden om echt gezond te gaan leven. 

Hierbij is genieten van eten zeker geen taboe. 

Denk je slank! Denk daar over na en bel of mail mij voor verdere informatie op maat. 

Meer weten...

Dr. Fons de Vries 
Praktijk Mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL  Amersfoort

 

dinsdag, 12 augustus 2014


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra