Romeo & Julia (2)

Romeo & Julia: Info m.b.t. de deelnemende kunstenaars aan de gelijknamige expositie.

Gerrerde- maria Abelmann is uit Nederlandse ouders in Oostenrijk geboren, woonde vele jaren in Marokko en reisde veel naar landen met oude culturen zoals de Arabische wereld; Egyptische, Assyrische en daarnaast tevens de Griekse. Zij exposeerde op tal van plaatsen zoals: Frankrijk, USA, Duitsland, Den Haag, Haren, Groesbeek, Geldrop, Helmond en Eindhoven.
Tijdens de expositie ROJU ART zijn naast figuratief schilderwerk werk eveneens textielkunst in de vorm van wandkleden van haar te bewonderen.
WebsiteL www.abelmann.nl

Sandor Paulus is geboren in Halle (BRD) is woonachtig in Son en is gespecialiseerd op figuratief werk, geïnspireerd op dynamiek en subculturen met name op de stevige muziekstromingen. Hij exposeerde onder andere in Helmond, Eindhoven, Eersel, Wouw, Gorinchem en Breda. Sinds 2006 heeft Sandor Paulus wekelijks een cartoon op de voorpagina van het weekblad Forum uit Son en Breugel. Naast zijn beeldend werk is hij bekend als drummer van de bands: Noisome, 48 Chances, Devolve en momenteel op de drumkruk van ‘Harvest Moon’.
Website: www.sandorpaulus.nl en www.dekarikaturist.nl

Leonie Maréchal is geboren in Eindhoven. Zij exposeerde onder andere in België, Kasteel Geldrop en Sint Oedenrode. In Eindhoven bij het TAC, Peninsula, het Edit Festival, was een
Van de oprichters van ‘The BLIK Collectieve’ voor action painting en is vanaf 2004 medeorganisator van de Stichting Atelierroute Eindhoven en omgeving. Haar Acrylschilderkunst is abstract, expressionistisch en figuratief.
Website: www.leoniemarechal.com en/of www.atelierroute.dse.nl

Joost Wijnen is geboren in Veldhoven. Hij is onder andere bekend van Milky Way, GLOW Eindhoven en Theater Festival ‘Van straffe madammen en makke mensen.’ Joost Wijnen is componist van elektronische muziek .Waarmee hij bij voortduren de grens van kunst en technologie opzoekt. Speciaal voor de expositie RoJu Art combineert hij live muziek met een laser/lichtshow. Uit de bundeling ontstaat een multimedia performance.
Website: joost@elektronische-muziek.nl


Nathalie van Gennip doorkruist al jaren lang het land van tegenstellingen. Zo is zij bezig onze dualistische werkelijkheid op verschillende manieren te onderzoeken en haar innerlijke wereld, via schilderijen, fotografie, film en muziek uit te drukken. In het verleden heeft zij met verschillende media geëxposeerd. Zoals het Madman’s project in Leuven (België). Hier werkte zij mee met ‘Testbeeld’. Een interactieve installatie bestaande uit witte- en zwarte objecten. Voor haar staan de witte- en zwarte kubusachtige objecten voor onze driedimensionale dualistische werkelijkheid. Terwijl het voortdurend in beweging zijn van het werk onze steeds veranderende wereld symboliseert. Of vorige zomer, op Burana Art in Brunssum. Hier exposeerde zij met ‘Zen and the Quantum Salad’. Een serie foto’s die zij vergaarde door een film van lichten, die zij vlak daarvoor ‘toevallig’ op de snelweg had gefilmd, in een spiegelende cabine te projecteren. De beelden die dit opleverden zijn weer gefilmd en frames hiervan vormden de basis voor ‘Zen and the Quantum Salad’. Als kunstenaar is zij vooral met film- en fotografieprojecten graag afhankelijk van het zogenaamde ‘toeval’. Zo ook met RoJu Art. ‘Toevallig’ hoorde zij Pierre Maréchal de tekst over Romeo en Julia voordragen en dat was voor haar direct een feest van herkenning. Deze inspiratie resulteerde uiteindelijk in de korte film ‘Business as Usuel’ waarmee zij nu aan RoJu-Art meedoet.
Naast haar werk speelt zij als toetsen in de band ‘The Jolly Gods’. De band bestaat uit regionaal bekende muzikanten die al veel ervaring hebben opgedaan in andere bandjes en ook al in verschillende formaties hebben samengespeeld. Dat verklaart ook de magie van de ‘The Jolly Gods’. Website: http://www.myspace.com/esperanzatheatre

André van Eynthoeve: www.Eynthoeve.NL of www.IamAQuestionmark,com

ARTIMIX Design, PO.Box 2195 NL- 5600 CD Eindhoven.

Pierre Maréchal was ornithologisch medewerker bij de Stichting Mondiaal Alternatief. Hij schreef Ecoscripten, boeken als ‘Woordenwijzer Ecologie’, ‘Twaalf over Groen’, ‘101 vragen over trekvogels’, ‘Vogels in het stedelijk milieu’ (van Eindhoven) e.a. Was co-redacteur van het tijdschrift “Het Vogeljaar’, de ‘Vogeljaar kalender’en werkte samen belangrijke instanties samen aan ecologische projecten. Als dichter debuteerde hij bij Opwenteling, gaf in eigen beheer de dichtbundels “Donder en getij’ en bij zijn afscheid van het Zuidelijke Toneel ‘De Nacht van de erflaters’uit. Zijn poëzie is te vinden op diverse websites en te beluisteren tijdens optredens. Maréchal is (mede-) initiatiefnemer van Eindhovense projecten als De Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven, De stadsdichter van Eindhoven, Stichting Poëthement Eindhoven en in samenwerking met de Stichting Kleurrijke Stad Taal-Catwalk voor jongeren. Emailadres: pmarechal@online.nl

zaterdag, 20 februari 2010


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra