POËTHEMENT VIERT VOOR DE ACHTSTE KEER DICHTERSDAG

De Eindhovense dichters vonden indertijd ook dat er een dag moest zijn, waar algemeen de aandacht op de plaatselijke dichters werd gericht. Dat vonden wij in 2002 al door mee te doen met de Amsterdamse Vrije Boekendagen. In de bundel ‘Om het nooit gezegde’ komen wij, naast de Amsterdamse dichters, namen tegen van dichters uit de stad. De viering van deze, inmiddels Internationale Dichtersdag, verliep in de loop van de jaren op verschillende locaties zoals: Café Kraaij & Balder, het kunstenaarscentrum De Fabriek en de laatste jaren in de Centrale Bibliotheek Eindhoven in deWitteDame.

Het thema van de Dichtersdag 2010 is ‘Over de Grens’. Deze keer treedt een 30- tal dichters op om hun interpreatatie hiervan ten gehore te brengen. De optredens zijn verspreid over twee locaties in de bibliotheek zodat het publiek de keuze heeft wie ze wikken beluisteren. Herman Vos, voorzitter van de Dichterskring Helmond, neemt de presentatie van een podium op zich, de ander door de dichters Angela Polderman en Pierre Maréchal.
Deze avond presenteert de huidige Stadsdichter van Eindhoven Arnoud Rigter zijn afscheidsbundel ‘De Onaangebroken Stad’*. De voorzitter van de Stichting Poëthement Eindhoven, Jacob Bisschops, heeft een interview met Arnoud Rigter.Wim Daniëls, voorzitter van de Stichting Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven zal de bundel aan de Stadsdichter overhandigen. De bekende tekstschrijver Bart de Groof heeft eveneens iets met grenzen, vertelt over zijn nieuwe Cabaret ‘Majesteit is moe’ en presenteert zijn bundel ‘Zingende Dichter’*, Lau Kanen presenteert zijn hertaalde boek ‘Schubert in het Nederlands’ met gedichten van Goethe, Schiller, Schlegel, Mayerhofer, Schober, Seidi en anderen*. Derrel Niemeijer zijn eigenzinnige CD met gedichten: ‘4 every+1 sound=noise!’ Een vijftal leerlingen uit de cursus Poëzie van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven dragen voor uit hun werk. Het programma wordt muzikaal omlijst door de dichter Patrick van Schaijk en de allround muzikant Harry van den Berg. Ook dit jaar kunnen schrijvers en dichters hun bundels verkopen of onderling ruilen. De Openbare bibliotheek sluit voor bezoekers om 20.00 uur.Geïnteresseerde bezoekers voor Poëthement moeten voor die tijd aanwezig zijn.

Waar: Openbare Bibliotheek Eindhoven
Locatie Centrum deWitteDame.
Tel: 040-2604260
Wanneer: Donderdag 28 januari a.s.
Tijd: Podium 1: 18.45- 20.00 uur
Podium 2: 19.00- 22.00 uur
Om 20.00 uur sluit de bibliotheek haar deuren.

TOEGANG: GRATIS

maandag, 18 januari 2010


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra