Boekbespreking: 'Tien jaar later'

Een merkwaardig boek "Tien jaar later": het is geen roman en het is geen essay.
Het boek "Tien jaar later" bestaat in feite uit twee boeken die in elkaar verstrengeld zijn:
a. het romangedeelte (41 pagina's): de Inleiding die ervaringen met geestelijken in het rooms-katholieke jongenspensionaat weergeeft, is actueel. De foto op de omslag: een jongen in korte broek, sandalen en witte kousen sluit aan bij de tijdsgeest van toen: pakweg 50 jaar geleden. De hoofdstukken 2, 13 en 14 vertellen op een pakkende wijze het relaas van vroegere relaties. Ze laten zien dat de schrijver een vertel-talent heeft.
b. het essaygedeelte (104 pagina's): de rest van het boek gaat over de in en outs van dating. De teksten op de omslag geven al aan dat dit het hoofddoel van het boek is. Lezers die geïnteresseerd zijn in dating komen in dit gedeelte ruimschoots aan hun trekken. De schrijver is kritisch over de voor- en nadelen van internetdating. Hij analyseert 53 profielen en geeft een voorbeeld van een beter profiel. Maar hij gaat nog verder met een kritische beschrijving van een date en zelfs ervaringen met verschillende datingsites ontbreken niet. We lezen welke maanden het gunstigste zijn voor een date, maar zelfs het op een uitdagende manier adverteren in de krant komt aan de orde. In dit gedeelte is de schrijver een oude rot die vanuit zijn eigen ervaringen je wil waarschuwen voor valkuilen en je de goede kant wil opsturen. Je kunt er veel van leren.
Kortom: een aanrader voor iemand die een partner zoekt en hierbij zo goed mogelijk uit de bus wil komen. En voor de liefhebber van een echte erotische roman: nog even wachten, zeker heeft het volgende boek "Elf jaar later" je nog meer frivools te bieden.
Thieu Krekels
10 augustus 2010

www.tienjaarlater.nl  

maandag, 13 september 2010


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra