In de ban van eten

Hypnotherapie als behandelvorm bij eetstoornissen
door Marga van Veen

Als eten en gewicht een obsessie worden, spreken we van een eetstoornis. ‘In de ban van eten’ is een zoektocht naar de voedingsbodem van een eetstoornis en toont aan op welke wijze hypnotherapie een bijdrage kan leveren aan een mogelijk herstel.

Algemeen wordt aangenomen dat anorexia nervosa (AN) behoort tot de psychiatrische ziekten met de hoogste mortaliteit. Uit recent onderzoek 1 is gebleken dat ook andere eetstoornissen als boulimia nervosa (BN) en de eetbuistoornis (BED) daar nauwelijks voor onderdoen of het percentage van AN zelfs overtreffen. Ook het percentage chroniciteit onder genoemde eetstoornissen is hoog.

Het bovenstaande is uitgangspunt geworden voor mijn afstudeerscriptie, die medio januari 2010 wordt gepubliceerd en in boekvorm zal verschijnen. Naast literatuuronderzoek, bevat het boek een verslag van het praktijkonderzoek, waarbij alle therapiesessies met de deelnemers aan het onderzoek letterlijk zijn weergegeven. Hierdoor kan de lezer een kijkje nemen in de keuken van de hypnotherapeut en kan zich zo een beeld vormen van wat moderne hypnotherapie hem of haar te bieden heeft.
Lees verder...

woensdag, 30 december 2009


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra