Zondag 13 december Poëthement Eindhoven

Poëthement in het teken van Kerstmis, Verdwenen vogels
en Godfried Bomans

Deze middag presenteren dichters, schrijvers en performers eigen werk in de vorm van een drieluik

Presentatie van de bundel ‘Ieder jaar Kerst’ van Jef de Schepper. De Schepper is in de dichterswereld vooral bekend als de oudsecretaris van Opwenteling. Een, helaas, niet meer bestaande organisatie voor dichters en schrijvers. Indertijd opgericht door Joop Overstegen.
Jef de Schepper presenteert de bundel ‘Ieder jaar Kerst’ met daarin gedichten over kerst en beschouwingen over het bijbels kerstverhaal en bij kerstvoorstellingen in de schilderkunst.
Hij leest tevens voor uit zijn recente bundel ‘Dichter bij jou’. Willem Adelaar zal een het gebruikelijke interview bij bundel/boekpresentaties afnemen.

Verder dragen dichters en performers voor uit eigen werk over hun inspiratiebronnen. Zo dicht Pierre Maréchal over uit Eindhoven verdwenen vogelsoorten. Waardoor werd je geïnspireerd is een vraag die veel dichters aan het werk zet.

Het derde onderwerp is Godfried Bomans (1913-1971). Dichters, verhalenvertellers en performers dragen hun werk voor over Godfried Bomans. Bomans was een bekend schrijver van boeken, essays, toneelstukken, dagboeken en te beluisteren op grammofoonplaten. Diverse werken van hem zijn verfilmd of op DVD te zien. Als Bomans op TV te zien was,was dat dikwijls dé redenen waarom velen die avond thuis bleven.

Tijdens deze middag treden o.a. op: Jef de Schepper, Patrick van Schaijk, Jan Verbakel, Sanne Steers, Angela Polderman, Willem Adelaar, Pierre Maréchal, Eva Libra, Volcmar Suijs, Jan van der Pol, Yargo, André van Eynthoeve (het eiland dat Bomans heet), Frans van Hoof en Derrel Niemeyer.

Tevens muziek en beeld uit de tijd van Bomans.

Presentatie: Pierre Maréchal, Angela Polderman Techniek : Nick Brok (schrijver van jeugdboeken)
Organisatie: Pierre Maréchal
Informatie: pmarechal@online.nl

Waar: bibliotheek deWitteDame, Emmasingel 22 (Centrum van Eindhoven). Goed bereikbaar met openbaar vervoer en parkeergarages in de directe omgeving.
Wanneer: Zondag 13 december 2009
Tijd: 14.00 uur-16.30 uur.
Toegang: Gratis
Wil je alleen komen luisteren? Welkom!

woensdag, 2 december 2009


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra