Poëthement 25 oktober

Poëthement in de bibliotheek deWitteDame

Thema: Woordkunst-Beeldende Kunst met presentatie van de bundel ‘ Creatief is mijn ongerief’ van Patrick van Schaijk.

Tijdens dit podium worden herinneringen opgehaald uit de jaren vijftig van de vorige eeuw waar in de eerste Kunstmarkt in Eindhoven (1956) kenmerkend was. Het was de eerste manifestatie van vrije kunstenaar voor een groot publiek in Eindhoven e.o. De Cobra beweging en de Vijftigers en niet te vergeten de ‘vrije’ jazzmuziek brachten de stemming mee om los te komen van de opgelegde regels opgelegd door zogenaamde autoriteiten. Deze vernieuwingen waren van belang voor de verdere ontwikkeling van kunstenaars, schrijvers en dichters uit de regio.

Tijdens dit podium wordt de bundel Creatief is mijn ongerief’ van Patrick van Schaijk gepresenteerd. Patrick is een jonge dichter die zijn levenservaringen in zijn teksten laat weerspiegelen en daarom begrippen als vrijheid hoog draagt. Hij heeft diverse malen opgetreden op de T-Catwalk. Een samenwerkingspodium van de st. Kleurrijke Stad en Poëthement. Hij zal tevens zijn bundel signeren.

Tijdens het podium treden op:de dichter/beeldende kunstenares Marije Kos, Ria van Amelsfoort, Willem Adelaar, Patrick van Schaijk, Theo van der Put, Volcmar Suis, Derrel Niemeijer, Herman Vos, Marleen van der Velden, Jan van der Pol, Angela Polderman en Pierre Maréchal.
De performer André van Eynthoeve draagt ‘Zeg me’ voor en draagt zijn inbreng op aan Luc Obers.
Dichtbundels die uitgekomen zijn naar aanleiding van de eerste Eindhovense kunstmarkten en werk van Lodewijk van Woensel (pseudoniem voor Louis Vrijdag) zijn tijdens het podium ter inzage.

De kunstenaars Marije Kos, Leonie Maréchal, Ine Oerlemans, Geoff Naylor, Arianne van Hout, Hella Martens, Rita Staals en Luc Obers omlijsten met hun werk het dichterspodium.

Presentatie: Pierre Maréchal en Angela Polderman Productie : Pierre Maréchal Contact : pmarechal@online.nl

Waar: Openbare Bibliotheek Eindhoven deWitteDame
(Emmasingel 22, 5611 AZ Eindhoven Centrum).
Met openbaar vervoer goed bereikbaar en in de
omgeving diverse parkeergarages.
Wanneer: Zondag 25 oktober 2009.
Tijd: 14.00 uur-16.30 uur.
Toegang: VRIJ.

dinsdag, 13 oktober 2009


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra