Poëthement PROGRAMMA 20 september 2009

DICHTERS IN HET TEKEN VAN VRIJHEID

Eindhoven is op 18 september 1944 bevrijd door de geallieerden. In het kader daarvan zijn er diverse activiteiten en dus eveneens van de dichters. In samenwerking met Emilio de Vlam Producties heeft Poëthement het project ‘Dichtjesroute’ opgezet. Dit maal met als onderwerp ’65 sec. dichten voor de Vrijheid. Dichters en beeldend kunstenaars die hier aan mee hebben gewerkt kunnen, tussen allerlei andere boodschappen en vrijheidsmanifestaties in, hun tekst of hun persoontje op groot scherm zien op Vrijdag tussen 17.00 uur en 24.00 uur op het Stadhuisplein.
Gezien het volle programma zijn er beperkingen en werden wij genoodzaakt tot het maken van een selectie. Anderen krijgen een plaatsje op de site www.stichting18september.nl In ieder geval krijgen alle deelnemers aan het project een dvd en een bundel toegestuurd. Dit als dank voor de medewerking.
De twee voormalige stadsdichters (Jan van der Pol, Frans van Hoof)en de huidige (Arnoud Rigter) worden gefilmd met hun tekst voor Omroep Eindhoven TV. Zij presenteren hun gedicht namens alle dichters uit Eindhoven e.o. Poëthement sluit met een podium over Vrijheid in de Bibliotheek deWitteDame voor wat de dichters betreft de feestelijke dagen af.

Vrijheid!?

Vergis je niet ook in Eindhoven anno 2009 is vrijheid voor mensen niet altijd iets van alledag. Soms wordt een kopje thee drinken bij de buren al ervaren als een moment van vrijheid…

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vooraf aan het programma VRIJHEID van Poëthement presenteert Nick Brok (technicus bij Poëthement) zijn jeugdboek di manidriaga., de drakenmeester. Illustraties Marc Ghijsels. Het boek is uitgegeven als paper-back bij uitgeverij Shaker Media in Maastricht (ISBN: 978-90-489-0027-5). Zie voor nadere informatie het persbericht in de aanhechting.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tijdens het programma van Poëthement in de bibliotheek deWitteDama treden o.a. met eigen werk op de dichters Willem Adelaar, Angela Polderman, Pierre Maréchal, Frans van Hoof, Dezzel Niemeyer, Jan van der Pol, Patrick van Schaijk, Jacob Bisschops, Erica de Stercke en Gérard Vromen.Verder: de intertainer/dichter André van Eynthoeve.* Tevens worden gedichten voorgedragen van: Ceriel Gladines, Jan Campert, Gerard den Brabander, A. den Doolaard, Nel Verhoeven, Martin S. Past en Pierre van der Voort.
Daarnaast is een kleine verzameling dichtenbundels in te zien over de Tweede Wereldoorlog en over vernietiging.

Op scherm worden een aantal dichters getoond die in 2004 meededen aan de ‘Dichtjesroute; ‘60 uren dichten voor de vrijheid’. Met name die dichters die niet meer tot de levenden behoren. Daarnaast is er veel muziek met thema’s die slaan op het thema Vrijheid.


Presentatie: Pierre Maréchal, Angela Polderman, Willem Adelaar.
Organisatie: Pierre Maréchal
Techniek : Boekpresentatie: Jan Verbakel ; Poëthement: Nick Brok


Waar: Bibliotheek deWitteDame, Emmasingel 22 Eindhoven (Centrum). Met openbaar vervoer goed bereikbaar. Parkeergarages in de naaste omgeving.
Wanneer: 20 september 2009
Tijd: Boekpresentatie jeugdboek Di Manidriaga, de Drakenmeester 13.30 uur-14.30 uur.
Programma Poëthement thema VRIJHEID 14.30 uur-16.30 uur.
Toegang: VRIJ.
Contact: Poëthement: pmarechal@online.nl
Voor de agenda:

* In verband met autoloze zondag treedt vooraf aan Poëthement André van Eynthoeve en de beeldend kunstenaar Lex Grote op voor de jeugd op het Stadhuisplein. Zie www.ikBenEenFiets.nl

Dichters die als woordkunstenaar mee willen doen in de Atelierroute op 3 en 4 oktober in Eindhoven e.o. kunnen zich aanmelden: pmarechal@online..nl. Info: over de Atelierroute zie bij: www.atlierroute.dse.nl

De stadsdichtbundel van Arnoud Rigter krijgt de titel 'DE ONAANGEBROKEN STAD'. Waarschijnlijk verschijnt die in oktober. Dan zal ook audio- en videomateriaal van de stadsdichter worden aangeboden op www.stadsdichtereindhoven.nl. Verder geeft Rigter vanaf 22 september acht poëzielessen aan het CKE. Geïnteresseerden kunnen hier meer informatie over vinden op:
http://www.cke.nl/schrijven.asp?pg=cursus&id=21721&kjv=v&rbr=&schl=Schrijven

Zondag 25 oktober Poëthement Woordkunst en Beeldende kunst. 14.00- uur-16.30 uur.
Toegang: Gratis

donderdag, 10 september 2009


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra