65 JAAR VRIJHEID

Beste collega dichters en andere kunstenaars,

Misschien herinneren jullie nog het weekend van 18 september 2004. Toen hielden wij in nauwe samenwerking met Emilio de Vlam zestig uren lang een poëtische manifestatie over vrijheid. Om het uur werd ergens in de stad door een dichter zijn/haar beleving rond vrijheid voorgedragen en gefilmd. Tussendoor traden we op de verschillende podia op.

18 september a.s. wordt in Eindhoven 65 jaar vrijheid gevierd (1944-2009). Ook nu zijn de dichters, via Poëthement, gevraagd om deel te nemen aan deze gebeurtenis en er samen een bijzondere manifestatie van te maken.
Het voorstel is om het 100 jaar bestaan van het Rode Kruis er op enigerlei wijze bij te betrekken. Ook zij weten immers heel goed wat voor aantastingen er wereldwijd zijn als het over vrijheid gaat.

Wat hopen wij te gaan doen

Wij zoeken 65 dichters die onder de titel ’65 jaar vrijheid’ een literair verantwoord gedicht kunnen schrijven en voordragen in 65 seconden. Welke aspecten van vrijheidsbeleving is afhankelijk van ieders persoonlijke creativiteit en kijk op de wereld. Wil je meedoen, stuur een mailtje voor 16 mei naar het volgende adres: pmarechal@online.nl of tel: 040-2528301.

De inrichting van de 65 seconden

Er is tegenwoordig veel mogelijk. Zo kan men zelf een filmpje maken met een zelf gekozen
of gemaakte achtergrond, gewoon zelf in beeld komen of alleen achtergrond met tekst etc. Nadrukkelijk worden ook de combi’s beeldend kunstenaars en woordkunstenaars hiervoor uitgenodigd. Het kan bijvoorbeeld ook een context zijn van muziek op de achtergrond samen met tekst. Op deze manier kunnen deelnemers die ver van Eindhoven af wonen toch deelnemen aan dit bijzondere project.
Het adres waar de filmpjes t.z.t naar toe gezonden kunnen worden, wordt aan de gemelde deelnemers persoonlijk bekend gemaakt.

Mensen die een opname willen maken in Eindhoven zelf (op haalbare locaties naar eigen inzicht), krijgen t.z.t bericht waar en wanneer zij worden verwacht. Voor mensen die de opname maken, wordt gezorgd. De tijd 65 seconden is een hard gegeven. Het is van belang de tekst goed in te oefenen.

Uiteindelijk
Van de opnames samen wordt een DVD gemaakt, waarmee via Emilio de Vlam, perspectieven worden gezocht die overeenkomen met de doelstelling van dit vrijwillige project in het geheel van 65 Jaar Vrijheid van de stad Eindhoven.

Poëthement
Pierre Maréchal
pmarechal@online.nl

vrijdag, 8 mei 2009


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra