Levensleed leidt tot lange leeslijst

Leny heeft op haar site Liefdesgedicht.nl liefst 345 liefdesgedichten.

door Sander Lindenburg

ZWOLLE - Wie op internet zoèkt naar 'Leny Jansen van het Laar Kruis' komt al snel op de site Liefdesgedicht.nl met daarop maar liefst 345 liefdesgedichten van haar hand. Leny, die zes jaar geleden vanuit de Randstad voor de vrouw van haar leven naar Zwolle verhuisde, produceert. teksten aan de lopende band: "Als we op een terras hebben gezeten en ik kom thuis, dan tik ik zo een paar columns op mijn internetweblogs en een stel gedichten. Dat verbaast mensen wel eens", zegt de 55-jarige schrijfster. Naast de vele internetproducties heeft ze inmiddels ook drie boeken op haar naam staan. Haar drijfveer om dit alles te doen is het leed dat kinderen en dieren wordt aangedaan. "De opbrengst van mijn boeken gaat allemaal naar goede doelen die daar voor opkomen. Kinderen en dieren geven ons onvoorwaardelijk hun liefde en hebben dus onze steun nodig. En er is hier geen strijstok", zegt ze, terwijl ze om zich heen wijst in de voor de helft met computers en laptops gevulde woonkamer.

Overigens heeft Leny in haar eigen leven zelf ook veel leed te dragen gekregen.Op haar 24-ste werd kanker bij haar geconstateerd, maar die wist ze na vijf jaar van bestraling te overwinnen. "Maar mijn moeder die woonde boven mij had evenals mijn zus borstkanker. We steunden elkaar, maar zij hebben het niet gehaald." Door de behandeling is haar schildklier weg, met als gevolgeen wisselend gewicht.

Ze heeft de voorbije jaren de gave van het schrijven ontdekt en wil die nu inzetten voor goede doelen. "Ik ga niet over mijn leven of mijn ziekte schrijven. Ik heb al zoveel boeken over kanker gelezen, maar daar word je op het laatst misselijk van. Een nieuw boek zou niets toevoegen." Doel in haar leven is nu met haar schrijven zoveel mogelijk geld te verdienen voor de door haar gekozen instellingen: o.a. Heart2heart voor kinderen uit Oost-Europa en Energ4All, dat zich inspant voor zieke kinderen. Ze bestrijdt dat het haar om roem en bekendheid voor haarzelf gaat: "Ik hoef niet beroemd te zijn, dat is niet mijn wereld. En van een boek word je niet rijk in Nederland. Wat heb ik aan succes? Laten de mensen mijn boeken kopen en zo bijdragen aan goede doelen. Dat is ook een beter cadeau dan een fles wijn of een luchtje".

Het eerste boek van Leny ging over kat Charley, een pers, die het leven in het algemeen vanuit zijn optiek beschrijft: "Hij heeft meer fans dan ik", zegt ze lachend. Het boek kreeg als titel 'Gaaf hè, ik heb twee moeders'. 'Ook voor jou' is de bundeling van haar liefdesgedichten en het net verschenen boek 'Close encounters' gaat om korte science fiction-verhalen.

De boeken zijn voor is euro te koop bij: Freemusketeers

Bron: De Stentor 28 februari 2009

dinsdag, 10 maart 2009


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra