MIJN EIGEN BIJBEL....

Leny Jansen

Columnist Leny Jansen

Wie gelooft is een sterke persoonlijkheid, die hoeft nooit bang te zijn om alleen te staan in het leven. Dus ik geloof, al is het op mijn geheel eigen wijze. Ik ken geen ALLAH OF JAWEH OF GOD OF JESUS, heb met geen van allen kennis gemaakt, doch aangezien al die namen behalve die van Jesus GOD betekent, denk ik niet dat ik mij hoef te schamen voor het feit dat ik ze niet persoonlijk ken. Want ik heb nog nooit iemand gesproken die ze werkelijk gezien of gehoord hebben. Maar ze waren er wel en zijn er nog steeds.

Vooral wanneer mensen in nood zitten en zeggen nergens in te geloven is mij gebleken dat ze het eerste om "o God :"roepen. Dus zij die zeggen niet te geloven, daar geloof ik dus geen barst van. Want hoe je het went of keert, geloven zit in je hart en je laat je hart spreken als de nood het hoogst is. Dan is Hij er voor je. Vol respect is het altijd Hij, maar wie zegt mij dat het geen Zij is?

Als ik mensen hoor zeggen wanneer er weer een of andere ramp is voltrokken "Wat is de bedoeling van God?", dan moesten die mensen eens bedenken dat zijzelf de aanleiding van diezelfde ramp zijn. God maakt geen wapens, God schiet er ook niet mee, God geeft genoeg eten voor de hele wereld en zelfs voor de dierenwereld, maar als de mensen de zeeén leegvissen komen er mensen in andere gebieden om van de honger, omdat de vissen al weggehaald zijn door rijke bedrijven die daar weer blikvoer van maken voor het gewone volk dat het met smaak eet. Wij geven God de schuld van alle oorlogen, maar Hij is ze toch niet begonnen? Soms heb ik ook vragen waar ik aan diezelfde God vraag wat het nut is van alles wat ik meemaak in mijn leven. En dan komt er een dominee voorbij met de eeuwige zin die ze op het seminair leren ": Gods wegen zijn ondoorgrondelijk". Niets daarvan de mens is ondoorgrondelijk, maar het is zo makkelijk om iemand de schuld te geven die zich niet kan verdedigen.

Maar kijk uit als je straks boven bent dan krijg je op je falie van diezelfde God. Hij is er voor alle mensen, blank en bruin, geel , oranje, homo, hetero, transsexueel, gehandicapten, blinden, doven, horenden, moslims, joden, palstijnen,en zo kan ik nog wel even doorgaan,. En als men zegt "Maar in Afrika dan?'Ja wat dan?' Daar zijn regeringen het niet met elkaar eens, dat land is veel te groot, dus slachten de bevolking elkander maar af.

Mijn vrouw zegt altijd "De natuur lost het zelf wel op, dat heeft de evolutie bewezen" en verdikkie ik ga haar geloven. Er gebeurt altijd iets met een reden, daar ben ik nu wel van overtuigd en later zal blijken wat die reden is, daar kom ik dan wel achter wanneer ik denk "Hé daarom is dit of dat gebeurt".

Het leven is een leerproces, dit leven is ons maar geleend hoor en het is aan jou wat jij er mee doet. Doe je mee met de meute of blijf je jezelf trouw in karakter en de aard van je opvoeding? Kijk eens een dagje bij jezelf naar binnen, je zult schrikken van de fouten die je altijd maar weer maakt. Ik doe dat regelmatig en ben er persoonlijk alleen maar beter door geworden naar mijn medemens. Omdat openstaan voor een ander ook openstaan betekent voor de gevoelens die je zelf onderdrukt. Zo denk daar maar even over na...Heb je wat te doen. En Hij, HIJ helpt je daarbij.

donderdag, 15 mei 2008Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra