Datingsites: resultaat ontmoedigend

Sent Wierda

Columnist Sent Wierda

Het Oxford Internet Institute heeft een ontmoedigend, zo niet onthutsend, onderzoek gepubliceerd over datingsites. Het Vlaamse tijdschrift Bodytalk bericht er uitgebreid over in september 2011. Daten is niet zonder risico: de persoon die na de voorbereidingsfase ten tonele verschijnt is niet altijd even oprecht in zijn of haar bedoelingen: 60 procent van de mensen die actief zijn op datingsites hebben al een vaste relatie. Bodytalk: “Het risico dat je knappe date een huisvader of –moeder op vrijersvoeten is, zit er dus in. Op het internet kan iedereen zich straffeloos voordoen als iemand anders.” De kans om de ware te vinden via een datingsite blijkt gemiddeld 17 procent: online-daters jonger dan 35 jaar hebben ongeveer 33 procent kans, ouderen mogen al blij zijn met 10 procent. Meer dan de helft van de online-daters zal nooit het stadium van een ontmoeting bereiken. Om tot een afspraak te komen, worden gemiddeld 20 mails verstuurd. Een partner zoeken via datingsites blijkt een intensieve bezigheid, aldus Bodytalk. Het blad concludeert op z’n Vlaams: ‘Wil je bij de gelukkigen horen, dan moet je intensief daten en de bluts met de buil nemen.’ Sent Wierda ©

donderdag, 1 december 2011Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra