Zoektocht naar een man in Amsterdam

Sent Wierda

Columnist Sent Wierda

Het aantal boeken over de zoektocht naar een partner is onwaarschijnlijk groot. De meeste bieden nauwelijks zinvolle informatie maar zo nu en dan verschijnt een boek dat het waard is gelezen te worden.
‘Spontaan, leuk & gezellig’ door journalist en psycholoog Dominique Haijtema heeft een vlotte schrijfstijl. Het is het ‘dagboek’ van de Amsterdamse dertiger Aurora - die op haar 18de uit Duitsland is gekomen en dan nog slechts enkele woorden Nederlands spreekt.
De zoektocht-naar-een-partner staat voor een groot deel in het teken van meditatie, yoga, mindfulness en vooral surfen – op het water, niet op internet.
Het is achteraf praten, maar deze zoektocht zou voor Aurora heel wat gemakkelijker zijn geweest als ze eerst een paar boeken met nuttige informatie had gelezen, zoals ‘Nu alleen de liefde nog’ van Carolien Roodvoets en Sybille Labrijn (over vrouwen van 30+ die in alles geslaagd zijn behalve de liefde) en ‘Het monsterverbond’ van Carolien Roodvoets (over de aantrekkingskracht van foute mannen).
Maar desondanks komt het toch allemaal goed. Daar zijn dan wel 302 pagina’s voor nodig terwijl het ook met 180 had gekund.
Uitg. A.W. Bruna, Utrecht. Verschenen mei 2011.
ISBN 978 90 229 9719 2. Prijs €17,95.

1 juli 2011, Sent Wierda ©

maandag, 1 augustus 2011Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra