Opkomst van speeddating

Sent Wierda

Columnist Sent Wierda

Zijn er op het gebied van relatievorming de afgelopen jaren grote veranderingen geweest?

Het antwoord lijkt te zijn: ‘ja’ – en de blik is dan gericht op de datingsites. Maar deze ogenschijnlijk belangrijkste verandering, de opkomst van datingsites, is in feite niet meer dan ‘oude wijn in nieuwe zakken’. Een datingsite (in betaalde of onbetaalde vorm) is een eigentijdse variant van de contactadvertentie. De contactadvertentie, twintig/dertig jaar geleden in ruime mate aanwezig in de zaterdagkranten, is inmiddels in aantal aanzienlijk afgenomen – maar bewijst nog steeds haar bestaansrecht. Zoals ook de radio anno 2011 haar bestaansrecht heeft behouden ondanks de alomtegenwoordigheid van tv.

De enige echte nieuwe ontwikkeling betreft speeddating: het in snel tempo kennismaken met een groot aantal singles van het andere geslacht.

Het succes van speeddating is om een aantal redenen verklaarbaar.

Er zijn geringe kosten aan verbonden – terwijl de kans op ‘rendement’ zeker aanwezig is.
Het is een gezellig evenement.
Het is een manier van kennismaken die niet gepaard gaat met een min of meer afgedwongen langdurig samenzijn met z’n tweeën in bijvoorbeeld in een restaurant.
Een belangrijk voordeel ten opzichte van internetdating: bij internetdating wordt veelvuldig gebruik gemaakt van niet gelijkende foto’s en van leugens over leeftijd en uiterlijk. Bij speeddating zijn deze vormen van bedrog niet mogelijk.
 
Sent Wierda © vrijdag, 27 mei 2011Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra