Boek ‘Liefde’

Sent Wierda

Columnist Sent Wierda

Mark Mieras heeft in mei 2010 een boek gepubliceerd dat uitvoerig ingaat op wat hierboven kort is geschetst.

In ‘Liefde. Wat hersenonderzoek onthult over de klik, de kus en al het andere’ ontraadselt hij aan de hand van neurowetenschappelijk, psychologisch en antropologisch onderzoek verschijnselen als lust, passie, jaloezie, overspel en duurzame liefde.
Vragen worden beantwoord als:

Hoe betovert verliefdheid onze geest?
Hoe selecteren je hersenen je grote liefde?
Wat zijn verborgen signalen die we elkaar geven als we zoenen en vrijen?
In het boek laat Mieras zien hoe de liefde achter de schermen van je bewustzijn werkt. Hoe evolutionaire programma’s sturen hoe jij flirt, verleidt, verliefd wordt, je bindt, jaloers bent of verlangt om vreemd te gaan. En ook waarom liefde niet altijd goed uitpakt. Het verklaart de aantrekkingskracht van ‘foute’ mannen’ en ‘foute’ vrouwen en beschrijft hoe medicijnen, internetdating en speeddating de hersenen op tilt kunnen zetten.

Een partner zoeken en liefhebben is een avontuurlijke zaak. Op zoek naar eigenwaarde, bevrediging, passie en verbondenheid hebben we naast het standaardhuwelijk keuze uit steeds meer liefdesvormen. Dat is volgens Mark Mieras maar goed ook, want niemand heeft hetzelfde liefdesbrein.

Sent Wierda © vrijdag, 13 mei 2011Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra