Het pleit is beslecht (7)

Leny Jansen

Columnist Leny Jansen

Ondanks alle lieve wensen en duimen die werden gedraaid moet ik helaas het gevecht aangaan met Kanker, de uitzaaiingen zijn een feit. Onder de oksel gaan ze nog eens gezellig hakketakken, de hele rotzooi ( meer dan dat is het natuurlijk nu even niet) moet eruit. En dan mag ik hopen ( als de Lieve Heer met mij is) dat er verder geen uitzaaiingen zijn want ze hebben alle uitslagen van mijn borst nog niet. De patholoog wilde plakje voor plakje die biefstuk uiteen snijden om te kijken of zelfs daar niets zit, ach je vertrouwd het of niet.
Ons humeur is van nul tot tien. Ik had met vrouwlief gewed om een Chineesje dat alles verkeerd zat, het wordt kreukelpatat met Joppysaus, laat mijn dieet maar even voor wat het is.

Het leed dat operatie heet wordt tussen nu en 14 dagen beslecht en dan weer een week wachten op de uitslag. Het zijn voor ons de weken van de hel. Dat is een heerlijk begin van het nieuwe jaar. En ik had nog wel zo een leuk verhaal geschreven, nou morgen maar, nu even niet, de stemming is er niet en vrouwlief is ook de weg kwijt. Maar in het land der blinden zal Koningin Lena de Pena de heerseres over woord en beeld toch echt de pijp niet aan Maarten geven. Trouwens, die is gestopt met roken hoorde ik laatst.

Dus ter afsluiting van dit nare nieuws even een gedicht, recht uit mijn droevig hart.

ik ben de clown in een omgeving van
een circus van tranen
ik zal niet meer huilen
het doet de ander zoveel meer pijn
ik ben de clown van de droefenis
die even de tranen zal verruilen
om de lach te laten horen
van het eeuwig positief
zijn
maar ik ben ook een mens
met gevoel en trieste gedachten
in mijn hart woed een gevecht
die ik slapeloos kan dromen
alle dagen
en de te korte nachten
geef mij kracht achter masker
van de traan
dan zal ik weer lachen
en met mijn vrouw
gewoon weer leven
en verder gaan. ©

dinsdag, 1 februari 2011Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra