Als het zover is (1)

Leny Jansen

Columnist Leny Jansen

Vrijdag is de uitslag, mijn borst is bespaard gebleven doch de uitzaaiingen zijn een feit, een tweede operatie was het gevolg en de gevolgen daar weer van zijn bestralingen of chemo's, gelukkig zijn het ook net supermarkten geworden, keuzes genoeg. Het is maar net wat je zelf nodig hebt en waar je zelf ook voor kiest. De keuze is voor mij en zeker voor mijn vrouw geen makkelijke geweest, wel het feit dat ik voor de chemo ga ( heb nog zoveel te doen) maar je hele leven en dat van je partner wordt in een keer overhoop gegooid, je zit in een stramien van regelmaat, therapie, chemo . of bestralingen, wat dan ook je leven veranderd, jij veranderd en je mag hopen dat de
liefde voor elkaar zo sterk is dat de andere met je mee veranderd. Er is altijd een hulp beschikbaar om beiden op te vangen, maar een vangnet voor de liefde moeten we zelf maken en haken. Nu is het al een crime dat lange wachten elke keer weer, aan de andere kant ze nemen totaal geen risico's met welke vorm van kanker dan ook. Nu behoor ik tot de 80 procent die de kans heeft het wel of niet te halen, er is geen andere optie. Maar ik ga voor het halen , ben altijd al een hebberd geweest, laten we eerlijk zijn, kunnen jullie mijn maffe teksten dan al missen?? In ieder geval er is al zoveel over kanker geschreven dat ik er zelf niet aan denk om ook in de strijd te gaan om een boek te schrijven over kanker, misschien over de mensen eromheen, wat die al niet meemaken, gevoelsmatig, daar lees je zo weinig over. Dat verbaasde mij nog het meest, want zij hebben het net zo zwaar als de patient(e)
Laten we gewoon lekker doordichten en schrijven en elkaar erdoorheen slepen met liefdevolle emotievolle en mooie gedichten die ik graag van anderen lees, want dat is toch heerlijk om te doen!!

woensdag, 26 januari 2011Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra