ROMANTIEK OP EEN CRUISESCHIP

Anne Keijzer

Columnist Anne Keijzer

Wat is er romantischer dan op een cruiseschip over de Middellandse Zee varen? , fantaseerde ik toen ik hoorde dat ik de gelukkige winnares van een reisverhalenwedstrijd was. Ik had zomaar een CRUISE gewonnen voor twee personen. De kinderen konden voor een zacht prijsje mee, ‘maar dan moeten ze wel bij u in de hut slapen.’ Geen probleem, dachten wij.
Mijn man en ik en onze jongens van 14 en 15 melden ons vol verwachting in de cruiseterminal van Barcelona. Bij het inschepen krijgen we alle vier een multifunctioneel pasje, dat ook werkt als sleutel van de kamer.
Onze kajuit is een kleine, maar fijne binnenhut. Als we de bedden van de kinderen van de muur af naar beneden trekken, kunnen we niet meer rechtop op ons eigen bed zitten. Maar wat maakt het uit? De reis is een cadeautje!
De volgende ochtend staan we een voor een op, het is woekeren met de ruimte. Om elkaar niet voor voeten te lopen, vertrek ik alvast naar de ontbijtzaal. Mijn bordje ligt al snel vol met de heerlijkste verwennerijen. Maar waar blijft de rest van de familie? Ik loop een paar keer wanhopig om het enorme buffet heen en ga dan maar ergens aan een tafeltje zitten. Mijn man blijkt intussen hetzelfde te doen, maar dan op het buitendek. De kinderen zijn slimmer: ze hebben hun mobieltjes meegenomen. Mijn eigen GSM ligt werkeloos op het nachtkasje thuis. Beetje overdreven om met vier van die apparaten op vakantie te gaan.
Op een avond trekken mijn man en ik ons terug in de kajuit. De kinderen vinden hun weg op de boot, ze kunnen er toch niet vanaf. Na een paar dagen intensief met zijn vieren opgetrokken te hebben, is het tijd voor wat echtelijke privacy.
Net als ik in de armen van mijn echtgenoot lig, hoor ik een klik bij de deur. Mijn jongste zoontje komt binnen, hij is op zoek naar zijn broer. Even sms’en waar hij uithangt dan maar. Als zoonlief is vertrokken, kus ik opnieuw mijn man. Even later is er opnieuw een klik bij de deur. Nee, hè. Niet weer! Het is mijn andere zoon. Ze hebben elkaar misgelopen.
Tja, we zien af van verdere romantiek en pakken heel zedig een boek. Het was een mooie reis, maar de volgende keer krijgen de kinderen een aparte kamer. En ik neem mijn eigen GSM mee!


woensdag, 15 december 2010Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra