Sleur deel twee

Leny Jansen

Columnist Leny Jansen

Vaak zie je in een lang of zeker tegenwoordig een kort huwelijk de sleur al op een afstand die je kan laten zien dat de ene al uitgekeken is op de andere. Helaas is daar de ziekte “sleur” de oorzaak van.
Je denkt altijd in het begin van een relatie dat je het je partner altijd maar gezellig naar de zin moet maken om de sfeer heerlijk en romantisch te houden, partner denkt misschien hetzelfde.

En daar begint de ellende al, de sleur gaat beginnen zonder dat beiden er erg in hebben. Het feit dat je samen zeker moet kunnen praten in een relatie is vaak een pre van de eerste orde, wat wil en mag de ene en wat is belangrijk voor de ander enzovoort.
Als je verliefd bent op elkaar, dan maak je als mens allemaal dezelfde fout. Je bent jezelf totaal niet. Als jij niet van roze houd en hij wel, dan geheid dat jij een roze trui voor hem aantrekt omdat hij dat zo een mooie kleur vind. Jij baalt als een stekker, maar voor de liefde doe je alles. Als hij denkt dat hij een lekker geurtje opheeft, dat jij vind stinken als een varken, zeg hem dat dan tactisch en ga niet pronken met het feit dat je vriend er zo heerlijk ruikt, terwijl je denkt “Gadverdamme wat een rotgeur, lijkt wel een vrouwenluchtje!”
En zo zijn er tal van kleine irritaties die later in een relatie de breuk alleen maar verder laat scheuren terwijl er in de verkeringstijd al lang over gesproken had kunnen en moeten worden.

Want voor je het weet zit je in een sleur die je mede creëert zonder dat je het wilt.
Als vrouw is het noodzakelijk voor je vrouw zijn om je waarde te laten inschatten door je geliefde, zeg hem waar je wel en niet van houd. Verwacht van hem hetzelfde en laat je niet afschepen met “Ik vind alles best schat.” Dat is iets wat mannen altijd zeggen om maar van het geouwehoer af te zijn, zich totaal niet beseffende dat zij in een valkuil gaan lopen die zij eigenlijk zelf hebben mee gegraven.
Sleur is een vloek in een relatie, altijd hetzelfde. Het is niet voor niets dat men zelfs tegenwoordig nog zegt “Maandag wasdag en woensdag is het gehaktdag!”

Sleur is pas sleur als je beiden genoeglijk de oude dag slijt met achter je een heerlijk huwelijk van spanning, sensatie, soms even lekker knallen samen, goed maken met een kus en een bloemetje, samen uitgaan, niet elke week hetzelfde elke dag eten, gewoon spontaan even uit de band springen, elke vakantie gewoon niet van tevoren plannen maar zomaar ergens gek doen. Als je dan samen oud en grijs elkaar aan kunt kijken en zeggen “Zitten wij in een sleur?” dan kun je alleen tegen elkaar zeggen “Ja maar gelukkig houden wij nog van elkaar ouwe!”

vrijdag, 1 april 2011Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra