LEESPLANKJE

Leny Jansen

Columnist Leny Jansen

Ik heb nog via het leesplankje leren lezen en het gekke is, ik weet ook nog steeds de volgorde van het Aap Noot Mies.

Dat ik nooit snapte wat die Aap met die Noot en die Mies te maken had deed even niet ter zake, maar een zeurzak was ik toen al want ik vroeg aan de juf:
"Ik snap niet wat die Aap met die Noot moet, heeft Mies hem die soms gegeven en mag een aap wel noten eten?"
Juf kreeg een kunstkop van mij want natuurlijk had ik overal wat op aan te merken. Want het is toch zeer onlogisch in de ogen van een kind om te leren dat Wim een Zus heeft die Jet heet, dat gaat nog goed, dan komt er een Teun om de bocht, oké dat kan ik nog begrijpen met mijn kleine hersenpan en dan krijg je ineens dat Vuur met die Lam en dat Bokje, zielig toch bij dat vuur?

Komt me daar een Weide aan waar al dat Vee in kan, daar kon dit kleine geestje ook nog wel inkomen, die Does was gewoon een poedel hoor dat had ik direct al gezien en die heette Noeska want Opoe van de hoek had ook zo een hond.

Die Duif in dat Hok kreeg ook een plaatsje in mijn hoofd, maar ik vergat natuurlijk dat die Keeshond de aanstoker van het geheel was.

Dat leesplankje is mij dierbaar gebleven, heb er heel veel discussiepunten van gemaakt, regelmatig moest ik op de gang wachten met de leesbeurten omdat ik bij elk plaatje wel iets had van: Dit klopt voor geen meter. Die Duif moet in het Hok, de Weide is voor de Schapen en dat Vuur daar warmen de mensen zich maar aan.

Ik ben er niet slechter van geworden hoor, ik kan goed lezen en ben er zelfs gek op. Ach die nostalgie, zelfs het schrijven met een kroontjespen is mij dierbaar gebleven, die is nu vervangen door een laptop die iets meer kan dan een kroontjespen...
Maar regelmatig mis ik toch die nostalgie alleen al het gebruik ervan zodat je hersens eens aan het werk moesten en niet alles op de automatische piloot zoals in deze tijd.

dinsdag, 1 maart 2011Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra