ZANDKASTEEL

Leny Jansen

Columnist Leny Jansen

Zomaar wat korte berichten in de krant die mij in één keer wakker schudde. Wij leven in een zandkasteel en het zand begint langzamerhand wat vochtiger te worden doordat Griekenland gezellig heel Europa financieel naar de kloten helpt. Wij moeten gewoon de harde gulden terug, want de euro is geen pleuro meer waard ten opzichte van de dollar. Dit even zo tussen neus en lippen door voor hen die het nog snappen.
Zij die het benauwd krijgen zijn alleen de bankdirecteuren, managers, directeuren met een dik salaris en nog van die notabelen die hun zakken vullen en merken dat die centjes niet veel meer waard zijn. Als de PVV en de SP en GroenLinks hun zin krijgen en de gulden terug willen ( en die mogelijkheid kan altijd al zegt menig econoom dat dit niet kan omdat Europa anders omsodemietert, terwijl die al is omgelazerd, maar dat even terzijde) dan zullen heel wat Nederlanders die de goeie oude tijd van de gulden nog lang en gezellig leven, want dat houd dan ook in dat de pensioenfondsen niet meer mogen speculeren met de gulden, dus houd dit zijn waarde, gelukkig voor hen die dan met pensioen gaan,
Een turk mag een weekend weg van zijn TBS kliniek ( ja het is Holland, daar kan dit allemaal) en vlucht naar Turkije, eist zijn 2500 euro spaargeld op van de kliniek waar hij nog wat jaartjes uit moet zitten, neemt een advocaat in de hand en eist nog eens schadevergoeding. Dat kan alleen hier hoor....Wij hebben geen uitleveringsverdrag met Turkije, maar gelukkig is er een arrestatiebevel door heel de wereld gegaan om die mesjoggene retour nederland te krijgen...
Een meisje van 13 wordt aangerand door een jongeman van 19., Wat later die dag ziet zij die jongen als zij met haar vader loopt. Pappie niet gek, pakt die viesnek bij zijn ballen en sleept hem naar de politie voordat hijzelf foute dingen gaat doen ( ik had hem allang gecastreerd met een bot aardappelmesje) Tot groot genoegen van de jongeman en tot groot verdriet van het meisje en alle lezers van dit bericht is die malloot vrijgelaten. Waarom? Geen commentaar, was weekend, misschien te weinig personeel, misschien geen zin om een verbaal te tikken? Dan pappa, knal die goser dan maar zijn ballen door de strot als je hem dit weekend nog ergens ziet, want de politie doet toch niets...Een gevaar voor jonge meisjes en de politie doet niets!!
De ouders van het vermoorde meisje Mille willen dat de doodslag die onze moordenaar is opgelegd omgezet wordt in levenslang en moord met voorbedachte rade. Want je gaat inderdaad niet ineens met je poesje naar de buren om iets te vragen, je wacht eerst totdat je ziet dat de ouders het meisje alleen laten en dan sla je pas toe. Hoera voor de rechtsgang in Nederland. Een grote lachpartij als het niet te triest voor woorden zijn.
Dit zijn maar drie berichten uit een zaterdageditie en ik ben pas op pagina 3 beland, heb uit frustratie even de krant opzij gelegd, morgen weer een dag.
Wij leven hier in een zandkasteel dat langzaam afbrokkelt tot een hoop zand waar straks de zee overheen walst. Alles kan en mag hier maar in Nederland. Wie geeft er nou een fuck om een ander? Iedereen leeft hier in de IK IK IK maatschappij.
En IK???Ik hoed mij voor dit soort egotripperij, ik wil er zijn voor mijn medemens in de hoop dat zij er ook ooit eens voor mij zullen zijn wanneer dat nodig is. Ik houd mijn hart vast, want zoveel mensen denken teveel aan zichzelf en hebben weinig tot niets voor een ander over.
Dit is een maatschappij van : Ik ben zieliger, ik ben rijker, ik ben armer, ik ben beter, ik ben in alles groter dan jij.
Nee mensen wij zijn allen drijvende op een zandkasteel waar alle kamers al verhuurd zijn en wij als een stelletje vee mee drijven op de slaande golven van het niemandsland dat ons geboden wordt.
Ik wens u een goed weekend en een rustige nacht...

dinsdag, 15 juni 2010Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra