Mijn voornemens????

Leny Jansen

Columnist Leny Jansen

In de eerste instantie wil ik iedereen een gelukkig en gezond 2010 toewensen.
Ten tweede neem ik mij voor om mijn linkeroog te laten opereren ( moet wel want die operatie staat al gepland)
Dan ga ik als de sodemieter nou eens duidelijk en streng afvallen om mijn eigen manier en niet op die 83 medische manieren, die boekwerken ken ik ondertussen uit mijn hoofd zo ook de vitamines en calorietjes en wat nou wel en niet mag. Gewoon 3 maal daags normaal eten, niet te vet, uitgebalanceerd, dus niet meer elke dag een halve krop sla, mijn voortanden begonnen al aardig te groeien…en in de avond gewoon mijn vijftig gram 20+ kaas, verder een zure bom, of veel fruit en wat meer de auto laten staan.
Afgelopen jaar heb ik heel weinig kunnen lopen in de bossen, want mijn ene oog was nog niet geopereerd dus ik liep als een dronken tor over de wegen te zwalken met mijn fotoapparaat. Meeste foto’s heb ik ook weg kunnen gooien, zo zag mijn wereld er uit, vaag en mistig en de witte streep van de weg ging altijd op de een of andere manier in een bocht het bos in, dus ik belandde altijd ergens waar ik niet thuis hoorde, zelfs een keer in de tuin waar een man op zijn knietjes de planten zat te doen en ik Mien van de Kippige knalde over hem heen.. Daar lag ik dan te zwemmen op het droge met een oog.Dus vandaar dat ik meer ga lopen ( die hernia is genezen hoor van de man in de tuin)
Ik zal liever voor mijn vrouw zijn, haar nog meer verwennen dan dat ik nu al doe.
Ik ga wat “vrienden” als kennissen beschouwen, want die vrienden die ik heb zijn gelukkig met een hand te tellen, kun je geen ruzie krijgen ook, mochten het er teveel zijn .Ik ga het boek van Charley eindelijk afmaken.
En mijn tweede gedichtenbundel eindelijk eens redigeren, ligt al maanden klaar.
Mijn nicht uit Loosduinen wat vaker opzoeken, zij komen altijd hierheen en nou gaan wij maar eens die kan op. Maar afgelopen jaar kon het moeilijk met de zomer was het té heet en later werd het té nat, daarbij kwam mijn oogoperatie er nog tussendoor, mijn vrouw zat met haar artrose. Mijn vierde boek stond op springen om geboren te worden, dus wij kregen alles tegelijk.
Vandaar dat dit jaar voor ons een jaar geheel voor onszelf wordt, wij zijn uitgekotst door mensen waar wij alleen goede bedoelingen bij hadden, doch een eigen mening mochten wij niet hebben, wij lieten het zo, wilden totaal geen ruzie, nou dat was geregeld, dat deden zij zelf wel op een laffe manier, als dat vrienden zijn, zou ik zeggen, demp daar de Waddenzee dan maar, o nee is ook weer vervuiling. En ik zie vrienden altijd als een toverbal, ze zuigen je op maar laten telkens een andere kleur zien, dan weet je gelijk wie je vrienden zijn. Ben ik even blij dat ik 40 procent kleurenblind ben!!Ik neem mij voor om mij eigenlijk maar niets voor te nemen, sommige laatjes in mijn grote kast in mijn hoofd heb ik voorgoed gesloten, omdat zij die erin opgesloten zitten het niet waard zijn om weer vrijgelaten te worden, buiten het feit dat elk voornemen altijd nog niet voor te nemen is, het woord zelf zegt het al.
Dus beloof ik mezelf maar dat ik aan de lijn ga en ontzettend streng, die plofkop ben ik al zo lang zat. En ik beloof mijzelf dat ik wat meer op de Klapdoos ga schrijven, door al dat gehyves kwam ik daar bijna niet toe, daardoor verwaarloos je ook je vaste lezers/essen en dat is minder leuk, niet sportief trouwens van mezelf. Alhoewel ik toch regelmatig wel langsga bij veel nieuwe bloggers hoor, even neuzen en kijken, zo leuk om te zien of er nog ergens géén kopie van een andere blog is, gelukkig is de variatie formidabel.Ik blijf schrijven en gedichten produceren en boeken schrijven gewoon omdat ik dat leuk vind, dat ik bij veel mensen wel lees en geen reactie achterlaat is voor mij minder belangrijk. Veel mensen vinden een reactie erg belangrijk. Ik had dat vroeger ook, maar nu zie ik aan de teller dat mijn blog ontzettend goed gelezen wordt, dus is een reactie minder belangrijk, ze weten je heus wel te vinden,. En anders gewoon even Googelen…
En jij wat zijn jouw goede voornemens????
O ja, roken doe ik al jaren niet meer, dus dat voornemen staat niet in mijn rijtje….vandaar…
Dus resumee----veel bewegen
Wat meer schrijven om de fans van Charley nou maar eens rustig te houden----
En wat vrienden als kennissen gaan beschouwen, veiliger en rustiger voor ons, that's a fact.....
GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!

zaterdag, 9 januari 2010Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!


Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra