Lege plek

Lucie Vriesema

Columnist Lucie Vriesema

Terwijl ik the Garden State zat te kijken viel het me ineens op: de Lege Plek op mijn grafietkleurige Ikea driezits. Ik voelde me goed, lekker in mijn eentje en dan toch die Lege Plek. ‘Hier zou hij nu moeten zitten,’ flitste het door mijn hoofd. Of eigenlijk: liggen. Met een dekbed. Thee erbij. Ik erbij. Lekker tegen elkaar aan. Helemaal thuis. Zorgeloos in zijn grote armen. Alleen de film en zijn rustige ademhaling. Het zou altijd zo mogen blijven.

Maar het is helemaal niet zo. Het is al een dik jaar niet meer zo. Toen had ik trouwens geen driezits, maar een eenzits. Dat was alles behalve samen comfortabel TV kijken. Eigenlijk is het dus al jaren niet meer zo. Het is zelfs zo lang geleden dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat het ooit nog zal gebeuren.

Niet dat ik drie-en-negentig ben. Ik schijn kritisch te zijn. Dat is veel ernstiger. Het is mij in 2009 drie keer gebeurd dat men uit het niets de aanname: ‘Jij bent zeker te kritisch,’ plaatste. De eerste keer kwam deze opmerking uit de mond rollen van mijn tienjarige buurmeisje. De tweede keer was het een cliënt die de opmerking plaatste en de laatste keer riep een bouwvakker iets in die richting. Ik straal het kennelijk nogal hardnekkig uit. Dat is vast niet aantrekkelijk. Ik besloot dat het tijd was om toegankelijker te worden.

Ik groette oma’s, kinderen, katten en vogels. Ik knoopte gesprekken aan met kansloze rukkers waar ik doorgaans niets van moest weten. Ik raapte omgevallen fietsen op en gaf mijn paraplu weg aan een zwerver. Ik ging breed glimlachend over straat en zei ‘dank je’ als een vent oervervelende opmerkingen maakte in de categorie ‘lekker kontje’/ ‘geile benen’.

Binnen mum van tijd ontving ik liefdesverklaringen van twee mannen en een vrouw, waar ik verder niet te lang bij wil stilstaan. Kern is dat met alle inzet van de wereld die Lege Plek nog is wat ‘ie impliceert te zijn: LEEG.

maandag, 15 maart 2010Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.


Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBO’ers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categoriën

Extra