MYSTERY

Leny Jansen

Columnist Leny Jansen

Als een raket werden wij met miljoenen gelanceerd, alsof het een krachtsexplosie betrof. Wij miljoenen soldaten lieten ons meevoeren door de kracht van de lancering, doch velen sneuvelden al onderweg naar de warme kant van de heuvel die wij moesten bereiken wilden wij verder groeien als één leger van eenheid.

Helaas zag ik voor mij, achter mij, naast mij, kortom alom vielen de doden. Als kaarsen gingen zij uit. En ik? Ik vocht voor wat ik waard was, ik vocht om de grot te halen, de warmte van geborgenheid te voelen, de groei te mogen ervaren van het wonder dat leven mag heten. O als ik het maar zover zou kunnen halen.

Mijn adem stokte, ik ging steeds langzamer en enkele duizenden haalden mij in doch ik zag ze zomaar ineen zakken en vielen dood neer. Ik zwom erdoorheen. Wat moest ik anders? Ik kon niemand meer redden, alleen mezelf in veiligheid brengen.

Met alle kracht die ik nog in mij had zag ik de grot al. Ik zwom door het donkere vochtige landschap en zag daar de twee deuren waar ik in moest zijn om in veiligheid alle rust te nemen die ik nodig had om bij te komen van deze veldslag.

Miljoenen vonden de dood en ik zwom als een overwinnaar naar binnen, de deuren sloten zich langzaam en tegelijk hield het klotsen en stoten van de vijand op. De rust keerde weer. Ik klampte mij vast aan de wand en voelde een rust over mij komen. Ik was binnen en een sterke die mij eruit zou krijgen.

Het was donker rondom mij, doch ik was niet bang, voelde mij veilig. Zo veilig dat ik mij nestelde als een overwinnaar die de oorlog gewonnen had en alles in beslag nam wat er maar te nemen viel. Ik nam de hele grot in. Ik was alleen en hield van de geborgenheid, kreeg mijn natje en droogje en niemand die mij lastig viel. Voedsel genoeg, water genoeg, nee hier zou het mij aan niets ontbreken in deze grot van geborgenheid.

Negen maanden later moest ik mij overgeven aan de vijand die mij uit mijn beschutte grot haalde. Maar door het Stockholmsyndroom ben ik van deze vijand gaan houden, kan niet anders. Wil ook niet anders. Ik heb het overleefd en ik denk dat dit het belangrijkste is in de strijd om het leven zelf.

dinsdag, 15 december 2009Liefdesgedicht.nl partner: Books for Singles

Books for Singles

Books for Singles verkoopt geen liefde, geluk of romantiek. Wel is het de gespecialiseerde online bookseller voor boeken over: singles, liefde, relaties, dating en persoonlijke groei. Books for Singles is een initiatief van het erkende relatiebureau InterDuo.

Liefdesgedicht.nl partner: InterDuo Relatiebemiddeling

InterDuo Relatiebemiddeling

Relatiebureau InterDuo relatiebemiddeling is het meest toonaangevende relatiebureau voor Nederlandse en Belgische HBOers en academici. InterDuo is erkend door de BER: Branchevereniging Erkende Relatiebureaus.


Liefdesgedicht.nl partner: Bol.com

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Kies uit >10 miljoen artikelen. Snel en vanaf 20,- gratis verzonden!

Maak uw keuze

Partners

Gedicht-categori�n

Extra